Diskusijasievietoja
admin_cx
[dpic=89bd1c63b3667.jpg][/dpic]
[b]Atzīšanās: Reizēm, kad es ģērbjos savas guļamistabas spoguļa priekšā, iespējams, pārvelku zeķubikses pāri pilnīgi jaunai melnai apakšveļai, es kļūstu uzbudināta. Kas īsti notiek? Vai es esmu pilnīga narcissiste? [/b] Paša izraisīts uzbudinājums patiesībā ir diezgan izplatīta parādība. Daži to piedzīvo vairāk kā orientāciju, jo viņi jūtas vairāk uzbudināti paši nekā citi, un viņus sauc par autoseksuāļiem. Autoseksualitāte, kas pazīstama arī kā autoerotisms, ir neskaidrs jēdziens, ko seksa zinātnieki ir centušies definēt un izpētīt. Neatkarīgi no tā, vai tas tiek uzskatīts par vienreizēju pieredzi vai orientāciju, termins "autoseksuāls" attiecas uz indivīdiem, kurus pievelk viņi paši (un starpcitu, tas ir pilnīgi atšķirīgs no narcistiskiem personības traucējumiem). Ļoti bieži cilvēki paši uzbudinās. Manā gadījumā mani galvenokārt piesaista citi cilvēki, bet dažreiz es piesaistu arī sevi . Citus cilvēkus var piesaistīt tikai viņi paši. Vienkāršākais veids, kā noteikt, vai esat šajā spektrā, ir padomāt par saviem masturbācijas paradumiem. Ja iztēlojaties sevi masturbācijas laikā, iespējams, esat autoseksuāls. Tomēr, ja jūs vienkārši pamanāt, ka skatāties uz sevi spogulī, kad izskatāties īpaši karsti, vai vērojat, kā spogulī nodarbojaties ar seksu ar kādu citu, jūs, iespējams, neesat autoseksuāls saskaņā ar visstingrāko definīciju. Ir aizraujoši redzēt sevi seksīgu vai darām seksīgas lietas. Protams, masturbācija pēc savas būtības ir autoerotiska (galu galā, tur esi tikai tu), taču, ja vien nedomājat par seksu ar sevi, lielākā daļa ekspertu neuzskata, ka esat pilntiesīgs autoseksuāls. Diemžēl par šo tēmu patiešām nav daudz datu, tāpēc ir grūti pateikt, kur tieši būtu jānovelk robeža, tāpēc tā ir tikai aptuvenā ekspertu vienprātība. Tas viss nav tā, ka jums ir jāmarķē sevi. Lai gan iedomība saņem sliktu reputāciju, nav nekas slikts, ja uzbudināt sevi. Faktiski, ja jūs savā seksuālajā dzīvē ienesat spoguli, jūs varat pārvērst šīs uzbudinājuma sajūtas pieredzē, ko varat izbaudīt kopā ar partneriem. Un, ja jums patiešām patīk nodarboties ar seksu pie spoguļiem, šim fetišam patiesībā ir nosaukums: katoptronophilia. |